Спеціальні потреби

Бойовики «Ісламської держави» знищили історичну мечеть у Мосулі


Велика мечеть з мінаретом у Мосулі (вид з вікна будинку у Старому місті
Велика мечеть з мінаретом у Мосулі (вид з вікна будинку у Старому місті

Терористичне угруповання «Ісламська держава» знищило історичну мечеть аль-Нурі і нахилений мінарет, відомий як аль-Хадба в Мосулі. Це сталося в час, коли іракські війська намагаються витіснити ісламістів з одного з останніх опорних пунктів у місті.

Представник іракських військ заявив, що в середу солдати наблизились на відстань приблизно 50 метрів до мечеті, коли бойовики ІДІЛ «вчинили ще один історичного значення злочин, підриваючи будівлю».

Інформаційне агентство «Ісламської держави» Амак опублікувало свою заяву, в якій звинуватило американський літак у знищенні мечеті.

Сполучені Штати і представники коаліції негайно відкинули твердження цього терористичного угруповання.

Стародавня мечеть, відома також як Велика мосульська мечеть, стояла понад 800 років. У ній лідер «Ісламської держави Абу Бакр аль-Багдаді у 2014 році проголосив себе халіфом над чималими частинами Іраку і Сирії.

Знищення мечеті сталося четвертого дня наступальної операції іракських військ при підтримці коаліційних сил на Старе місто Мосула. Старе місто – це останній район Мосула, який ще контролюють екстремісти в ході восьмимісячної наступальної операції іракських і коаліційних сил.

Дивіться також: Група військових фахівців США передала Білому дому та Пентагону рекомендації з озброєння України

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG