Спеціальні потреби

Китай та Росія зближують позиції напередодні G20


Перед зустріччю G20 в Гамбурзі, лідери Росії та Китаю провели двосторонню зустріч, засвідчивши спільну позицію з ряду міжнародних питань.

Двосторонні відносини між країнами переживають «найкращі часи за всю історію», - заявив президент Китаю Сі Цзіньпін під час візиту до Росії.

Спостерігачів здивував не тільки рішучий тон заяви, але і той факт, що Китай та Росія видали спільну заяву з міжнародної політики
The Guardian

В спільній заяві, виданій за результатами зустрічей, Китай та Росія закликали Сполучені Штати, Північну Корею та Південну Корею приєднатись до плану деескалації в регіоні, запропонованого Китаєм, повідомляє Reuters. Згідно з планом, Північна Корея припиняє програму балістичних ракет, а Сполучені Штати та Північна Корея одночасно вводять мораторій на масштабні ракетні випробування.

Детальніше про кризу в Кореї читайте: Запуск ракети Північною Кореєю викликав велике занепокоєння у світі

Обидві країни рішуче засудили розміщення ракетної системи США в Південній Кореї. Хоча розміщення комплексу було задумане як протистояння ядерній загрозі з Північної Кореї, Пекін непокоїть, що потужність радару поширюється і на територію Китаю, зазначає Foreign Policy.

Спостерігачів здивував не тільки рішучий тон заяви, але і сам той факт, що Китай та Росія видали спільну заяву з міжнародної політики, зазначає The Guardian.

Покращення китайсько-російських зв’язків в міжнародній політиці не обмежується питанням Північної Кореї. Як Москва, так і Пекін хотіли б розширити свій вплив на світовій арені і створити нові міжнародні інституції, пише The Guardian. Зокрема, Росія та Китай нещодавно покращили військове співробітництво, розширивши географію спільних військових навчань і торгівлю оборонними товарами.

Дивіться також: Які очікування від зустрічі Трампа і Путіна у Європі

Які очікування від зустрічі Трампа і Путіна у Європі? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG