Спеціальні потреби

Західні політики, оглядачі вітають результати виборів у Молдові, наголошують на важливості підтримки з боку США, ЄС


На Заході активно коментують вибори у Молдові, де за попередніми даними, впевнено перемогла партія президентки країни.

"Сподіваюсь, що трансатлантична спільнота (США та ЄС) готові допомогти новому уряду Молдови фінансово та технічно підтримати реформи. Зараз хороший час посилити підтримку", - твітує колишній посадовець адміністрації Обами, очільник "Центру Байдена" в Університеті Пенсильванії, Майкл Карпентер.

"Велика перемога для демократії у Молдові!" - твітує колишній посол США у Росії Майкл Макфол.

"Після парламентських виборів Мая Санду має чіткий мандат для забезпечення європейського курсу як сталого та незворотнього процесу. Потужніша підтримка з боку ЄС є ключем для консолідації успіху та порядку денного реформ", - пише колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер​ заявила, що результати виборів є дуже сильною підтримкою курсу реформ та боротьби проти корупції у Молдові.

За повідомленнями ЗМІ, за результатами позачергових парламентських виборів у Молдові лідирує партія "Дія і солідарність" президентки країни Маї Санду. Про це свідчать дані, отримані Центрвиборчкомом країни.

В основі передвиборної платформи партії - викорінення корупції та проведення реформ.

Як повідомляється, партія Санду імовірно отримає монобільшість в 101-місцевому парламенті, що дасть їй можливість розпочати реформи, які, як вона підкреслює, блокують прихильники її попередника Ігоря Додона, відомого своєю проросійською позицією.

Раніше у МЗС Росії заявляли, що виборча кампанія у Молодові супроводжувалась безпрецедентним втручанням з боку США та ЄС.

Дивіться також: Ера космічного туризму: історичні кадри польоту та приземлення Ричарда Бренсона

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG