Спеціальні потреби

Аль-Кайда перешкоджає постачанню допомоги голодуючим у Сомалі


Аль-Кайда перешкоджає постачанню допомоги голодуючим у Сомалі
Аль-Кайда перешкоджає постачанню допомоги голодуючим у Сомалі

Свідки кажуть, що 10 людей було вбито під час запеклих боїв у четвер – день після того як Світова продовольча програма доправила авіатранспортом 14 тонн продуктів до Могадішу.

Повідомляється, що під час боїв між урядовими військами та військами Африканського союзу з одного боку, та бойовиками угрупування аль-Шабаб з іншого було поранено щонайменше 30 осіб.

Угрупування аль-Шабаб, яке пов’язують із аль-Кайдою, раніше заявило що перешкоджатиме доправленню продовольства у постраждалі від голоду регіони.

Свідки подій повідомляють, що проурядові сили захопили ринок Сук Баад у центрі Могадішу, другий за розміром ринок у столиці.

Спікер миротворчих військ Африканського союзу, лейтенант Падді Анкунда, заявив, що метою операції є забезпечення безперешкодної доставки гуманітарної допомоги голодуючим.

За інформацією ООН, щонайменше 100 тисяч сомалійців перебрались до Могадішу, шукаючи харчів та води. За оцінками ООН, 11 мільйонів осіб на Сомалійському півострові потребую допомогти.

Нагадаємо, що регіон долає наслідки найгіршої посухи за останні 60 років.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG