Спеціальні потреби

Міжнародна легкоатлетична асоціація допоможе українцям із підготовкою до світової першості


Ярослава Магучіх після перемоги у фіналі змагання зі стрибків у висоту серед жінок на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики у Стамбулі, Туреччина, 5 березня 2023. AP Photo/Francisco Seco
Ярослава Магучіх після перемоги у фіналі змагання зі стрибків у висоту серед жінок на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики у Стамбулі, Туреччина, 5 березня 2023. AP Photo/Francisco Seco

Міжнародна легкоатлетична асоціація допоможе українським спортсменам підготуватись до змагань світової першості із легкої атлетики у серпні.

Організація "Світова легка атлетика" World Athletics інвестує 190 тисяч доларів у відновлення знищеної російською війною інфраструктури, а також на покриття витрат на подорож для українських атлетів на змагання у Будапешт і Ригу.

Серед знищених спортивних об'єктів, де українські спортсмени могли тренуватись за будь-якої погоди, - великий спортивний комплекс та Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки у Бахмуті, а також стадіони у Харкові та Чернігів, кажуть в асоціації.

World Athletics має намір співпрацювати з виробниками, щоб замінити пошкоджене або втрачене обладнання та відправити його в тренувальні табори поблизу західного кордону України, йдеться у прес-релізі організації.

Президент асоціації Себастьян Коу заявив: "Минулого року Український фонд (в організації) дав змогу Українській федерації відправити сильну команду на Чемпіонат світу з легкої атлетики Oregon23, де Ярослава Магучіх та Андрій Проценко виграли медалі, і ми хочемо, щоб українські спортсмени мали такі ж можливості змагатись і досягти успіху цього року".

Як зазначає ESPN, після початку повномасштабної війни Росії в Україні "Світова легка атлетика" виключила зі свого складу спортсменів і офіційних осіб з Росії та Білорусі, очікується, що обидві країни пропустять майбутні чемпіонати світу.

Позиція легкоатлетичної асоціації була найсильнішою серед інших олімпійських організацій, тоді як Міжнародний олімпійський комітет допускає допуск росіян і білорусів в якості "нейтральних" спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG