Спеціальні потреби

Ринок нерухомості у Маямі процвітає завдяки іноземцям


Чи не найбільше економічна криза 2008-го року вдарила по ринку житла у Флориді. Однак після кількох важких років, продаж житла у цьому штаті почав набирати темпів, завдяки іноземцям. У всесвітньо відомому курортному місті Маямі, закордонні покупці допомогли збільшити продаж нерухомості цього року на 50%.

Коли у США розпочалася криза на ринку нерухомості, попит на кондомініуми, особливо у Флориді, знизився практично до нуля. Забудовники змушені були знижувати ціни, аби знайти покупців. Брокер Олівер Руїз каже, що зараз ситуація змінилася:

«Тоді люди казали: «Подивіться, всі ці будинки в Маямі стоять порожні». Тепер – вони повністю заселені».

За словами брокера Руїза з агентстсва «Форчен», ринок нерухості у Маямі швидко поліпшується, насамперед, завдяки іноземцям. Агент з нерухомості Рафаель Ґонзалес погоджуєтьсяідодає, що зниження цін на квартири одразу привабило в регіон заможних іноземців:

«Наші покупці з усього світу – Бразилії, Аргентини, Венесуели, Італії, звідусіль».

Колубієць Хайме Мехія заплатив трохи більше мільйона за дві квартири у Маямі:

«Маямі є воротами до Південної Америки. Місто має свої переваги для нас, латиноамериканців, чого не має решта країни».

Слабкий долар робить купівлю нерухомості у США вигідною інвестицією. Ріелтори Маямі підрахували, що майже 90% житла у центрі міста придбали іноземці. Чимало з них заплатили готівкою. Однак південь Флориди це не лише фешенебельні квартири. Андреа Г’юсон викладає «Фінансування нерухомості» у Маямському університеті:

«Певні райони мають надзвичайний попит. Але подалі від центру є інші місця з надлишковою пропозицією, на оновлення яких потрібні будуть роки, якщо це, взагалі, колись станеться».

Район Помпано Біч розташований за 45 хвилинах їзди від Маямі. Район можна сміливо назвати іпотечним Чорнобилем – зоною, де більшість квартир перейшла у власність банків, після того як їх власники не змогли виплачувати кредити. Утім агент з нерухомості Дейвид Двек запевняє, що найгірше позаду:

«Інвестори, безумовно, сприяють розвитку ринку. Покупці приходять, платять готівкою за ці будинки, ремонтують їх. Відтак або перепродають, або здають в оренду».

Інвестори, каже Девід, придивляються до будинків і поза Маямі, усе ж перевагу, безперечно, віддають центральній частині міста.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG