Спеціальні потреби

Меркель назвала Китай, Росію та США серед найбільших конкурентів Європи


Канцлер Німеччини Анґела Меркель
Канцлер Німеччини Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала Європу об'єднатись. "Безсумнівно, Європа має змінити свою позицію в сучасному світі", - заявила Меркель в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung, опублікованому The Guardian.

Серед викликів, що стоять перед Європою, Меркель назвала втручання у вибори з боку Росії, економічну політику Китаю, монополію США в сфері цифрових технологій.

Меркель навела формування спільної позиції Європи стосовно конфлікту в Україні, як приклад того, як Європа взаємодіє в непростих умовах.

"Просто заявляти, що ми мали сім десятиліть миру вже не достатньо, щоб виправдати європейський проект. Без аргументів, які спрямують Європу на майбутнє, європейський мирний проект зазнає більшої шкоди, ніж хтось думає", - говорить Меркель.

Мерекль наголосила на нагальності екологічної кризи а також на тому, щоб протистояти цій кризі, необхідні економічні ресурси.

"Очевидно, не вистачає відповідних політичний дій у світі. Для того, щоб ми могли діяти в усіх сферах, включаючи захист навколишнього середовища, ми маємо бути економічно успішними. Це мене турбує найбільше", - заявила політик.

Дивіться також: Шведські прокурори повторно відкрили справу проти Джуліана Ассанжа щодо зґвалтування

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG