Спеціальні потреби

Маккейн сказав, чим відповісти Москві за Сирію: бомбити асадівські війська, озброювати Україну


Джон Маккейн, голова Сенатського комітету із питань збройних сил
Джон Маккейн, голова Сенатського комітету із питань збройних сил

У відповідь на удари Росії по сирійській опозиції, яку підтримують США, Вашингтон міг би ударити по лідерах режиму Асада та значних військових цілях. З такою пропозицією у колонці на сайті Сі-Ен-ЕН виступив голова Сенатського комітету із питань збройних сил, республіканець Джон Маккейн.

При цьому Маккейн наголосив, що відповідь США на агресивні дії Росії не має обмежуватись Сирією.

"Ми повинні надати захисне озброєння українським силам, щоб вони могли завдати відчутнішних втрат російським силам. Щоб послабити Путіна в Росії та на міжнародній арені ми маємо оприлюднити інформацію про корупцію серед російського керівництва, включно із самим Путіним, а також про те, як Росія використовує хабарництво, як інструмент державної політики. А якщо Путін продовжить удари по цивільних у Сирії та наших партнерах з числа опозиціонерів до Асада - ми маємо посилити санкції проти Росії. Падіння цін на енергоресурси вже завдають шкоди російській економці та грошовій одиниці. Ми повинні посилити цей ефект", - поділився своїм планом Маккейн.

Колонка Маккейна на сайті Сі-Ен-Ен містить чимало критики щодо курсу, якого на міжнародній арені дотримується президент США Барак Обама.

Зокрема Маккейн гостро відповів на нещодавню заяву президента США про те, що у Сирії Путін заліз у "трясовину".

"Можливо президент США правий, але востаннє, коли Росія реально опинилась у "трясовині" (Маккейн має на увагі війну СРСР в Афганістані - прим. ГА), це сталось не без участі США. При цьому ця відповідь почалась з рішення президента-демократа, який нарешті усвідомив, що політика його адміністрації була неефективною і прийшов час змінити курс. Президент Обами може багато чому навчитись у Джиммі Картера. Зараз США мають останню нагоду змінити ситуацію у Сирії та уникнути стратегічного провалу, який загрожує глобальному балансу сил. Ми не можемо втратити цю нагоду, - попередив Маккейн.

Дивіться також: Ось чому "День Колумба" у США можуть перейменувати

Ось чому "День Колумба" у США можуть перейменувати. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG