Спеціальні потреби

Марокканці не виключають причетності аль-Кайди до атаки в Марракеші


Знищена вибухом кав’ярня в в Марракеші
Знищена вибухом кав’ярня в в Марракеші

Представник марокканського уряду заявив, що органи влади розслідують можливість причетності угруповання аль-Кайда до вибуху у четвер у місті Мараккеш, у результаті якого загинуло 16 людей.

Міністр зв’язку Халід Насірі заявив у п’ятницю, що слідчі вивчають усі можливості, включно з аль-Кайдою, яка має активне відгалуження в регіоні.

Вибух знищив фасад двоповерхової кав’ярні на площі Джемаа ель-Фна в центрі Марракеша. Органи влади кажуть серед убитих було щонайменше 10 іноземців.

Раніше марокканські офіційні особи заявили, що відповідальність за атаку несуть ісламські екстремісти. Деякі очевидці навіть сказали, що це була, як здається, самогубна атака.

У 2003 році в Марокко мав місце ряд атак ісламських екстремістів. Тоді загинуло 45 людей, включно із 12 нападниками-смертниками.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG