Спеціальні потреби

Преторія: другий день прощання з Манделою


За повідомленням ЗМІ, у четвер уже другий день скляну труну з тілом Нельсона Мандели виставили в центральній частині президентського палацу у Преторії, що відтепер називається Амфітеатр Нельсона Мандели, для громадянської панахиди і останнього прощання.

У вівторок в Йоганнесбурзі побувало понад 70 глав держав для участі у заходах, присвячених життю колишнього президента Південно-Африканської Республіки.

У середу тисячі людей попрощалися з символом «звільнення, примирення і надії», що став легендою ще за життя, у президентському палаці у Преторії. Тут Мандела вперше був проголошений президентом ПАР у 1976 році. Серед перших відвідувачів були нинішній президент ПАР Джейкоб Зума і колишні президенти Табо Мбекі та Фредерік де Клерк.

На ніч тіло Мандели перевезуть у військовий шпиталь, але завтра знову повернуть до палацу. Прощання з Мадібою завершиться в п’ятниці.

Нельсона Манделу поховають 15 грудня 2013 року в його садибі в Куну поблизу села Мвезо, де він народився.

Перший чорношкірий президент ПАР, який відсидів 27 років у в'язниці за активну боротьбу з режимом апартеїду, помер в Йоганнесбурзі ввечері 5 грудня 2013 року на 96-му році життя.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG