Спеціальні потреби

У Малі туарезькі повстанці припинили наступальну операцію


Туарег стоїть перед мечеттю з ХІІІ століття
Туарег стоїть перед мечеттю з ХІІІ століття

Туарезькі повстанці в північному районі Малі, які в ході швидкої операції захопили три міста, оголосили про закінчення військових дій. Сепаратистський Національний рух за звільнення Азаваду оголосив у четвер про припинення наступу, кажучи, що він досягнув своєї мети.

Протягом трьох днів, починаючи з п’ятниці минулого тижня, туарезькі повстанці, підтримувані ісламістськими бойовиками, захипили міста Кідаль, Гао і Тімбукту.

Проте неясно, чи ісламістське угруповання Ансар аль-Дін, яке боролося пліч-о-пліч з туарезькими повстанцями, також складе зброю. Це угруповання, яке пов’язане з відділенням аль-Кайди в Північній Африці, в деяких районах запровадило ісламські закони.

Туарезьке повстанське угруповання хоче проголосити північний район Малі окремою туарезькою державою. Проте міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе заявив у четвер, що питання туарезьких повстанців може бути врегульоване лише шляхом діалогу, а не збройних дій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG