Спеціальні потреби

Екстремісти пропонують обміняти британця на колишнього ідеолога аль-Кайди


Абу Катада
Абу Катада

Бойовики північно-африканського підрозділу аль-Кайди готові звільнити викраденого торік громадянина Великобританії, якщо Лондон відмовиться від екстрадиції радикального ісламського імама Абу Катади до Йорданії.

Інформація про це з’явилася на одному з екстремістських сайтів з посиланням на угруповання «аль-Кайда в ісламському Магребі». У своїй заяві бойовики пропонують звільнити британця Стівена Малкольма, захопленого у полон минулого року. Стівен і ще двоє іноземців, швед і голландець, були викрадені у листопаді 2011-го року під час перебування у містечку Тімбукту, на півночі Малі.

Екстремісти закликають Лондон не видавати Абу Катаду Йорданії, де його заочно засудили за організацію терористичних нападів у 1998-му році. Імам, який перебуває під вартою у Великобританії, вважається ідеологом мусульманських екстремістів і свого часу вірним помічником Осами бін Ладена в Європі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG