Спеціальні потреби

До Малаві буде повернуто тіло президента Мутаріки


Новий президент Малаві Джойс Банда
Новий президент Малаві Джойс Банда

У четвер до Малаві буде повернуто тіло померлого президента Бінгу ва Мутаріки. Минулого тижня в президента Мутаріки був серцевий напад, після чого був доставлений до Південно-Африканської Республіки на лікування, де він і помер.

Тим часом Демократична прогресивна партія, яка перебувала при владі, обрала своїм лідером його брата Пітера Мутаріку. Це сталося у розпал виходу з її лав кількох членів високого рангу.

У неділю 24 депутати парламенту перейшли до Народної партії президента Джойс Банди, яка посіла найвищу посаду в країні в суботу. Серед «перебіжчиків» – заступник спікера парламенту та міністр праці.

Також у неділю Банда звільнила шефа поліції країни. Джойс Банда – перша жінка-президент Малаві, яка перед тим перебувала на посаді віце-президента.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG