Спеціальні потреби

У Далласі пройшов міжнародний з’їзд магів


Чоловік, який ковтає вогонь, стіл, що літає, і долари, які зникають безслідно. Усе це можна було побачити на з’їзді Міжнародного братства магів, що пройшов у техаському місті Даллас.

Скільки готелів у світі може похвалитися столом, який літає? Мабуть лише один – «Шератон» у центрі Далласа, коли там збирається на з’їзд Міжнародне братство магів.

У такі дні тут просто важко інколи повірити власним очам. Пів секунди і монети зникають безслідно зі стола, а обручка перестрибує з пальця на палець. Раніше каже Род Сайп, який демонстрував глядачам як ковтати вогонь, артисти тримали усі свої трюки в таємниці. Але нині все змінилося:

«Таємниць залишається все менше, ми ділимося ними. Але це добре. Я бачу все більше молоді, яка володіє чудової технікою виконання трюків. Тож майстерність, механіка нашої справи покращилась».

З Родом погоджується і Террі Деволт, цирковий клоун та вуличний артист. На з’їзді він вчив людей як засовувати цвях у ніс без наслідків для здоров’я. Террі переконує, що після такого, учасникам майстер-класу вдасться уникнути візиту до лікаря:

«У старі часи – це було щось на кшталт – забирайся звідси, я не розповідатиму тобі нічого, тому що артисти боялися втратити роботу. Але моя філософія така – хтось поділився трюком зі мною, а я потім з іншими».

А от Деніела Бард – асистент мага, приїхала на з’їзд за натхненням. Одного дня вона мріє мати власне шоу. А тут намагається навчитися новим трюкам. Деніелу не бентежить, що вона чи не єдина жінка на з’їзді, а професія мага – здебільшого чоловіча:

«Я почуваюся комфортно поміж магів. Зрозуміло, я відчуваю, що трохи відрізняюсь від інших, але мені все одно комфортно тут. Я пишаюсь, що представляю жінок та молоде покоління».

До Міжнародного братства магів входять 12 тисяч магів та фокусників з понад 70 країн світу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG