Спеціальні потреби

Розвідка Британії: Росія хоче перекласти на Київ провину за жертви серед мирного населення під час евакуації у Маріуполі


Маріуполь після початку широкомасштабного наступу Росії в Україні 3 березня (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Маріуполь після початку широкомасштабного наступу Росії в Україні 3 березня (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном подальше посилення санкцій проти Росії і наступні спільні кроки.

«Продовжив діалог із прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном. Проінформував про протидію агресору. Засудили ядерний тероризм і воєнні злочини РФ. Обговорили подальше посилення санкцій проти Росії й узгодили наступні спільні кроки», – написав він Зеленський у твітері 6 березня.

При цьому британська військова розвідка повідомила, що Росія, ймовірно, звинувачує Україну у порушенні домовленості про перемир'я в Маріуполі, щоб перекласти на Київ провину за жертви серед цивільного населення, що намагалось евакуюватись.

"Як і вчора, Росія звинуватила Україну у порушенні домовленості про припинення вогню. Це, ймовірно, додаткова спроба применшити відповідальність за цивільні жертви через продовження бомбардування міста Росією", - повідомляє розвідка.

Тим часом, у неділю президент Франції Емманюель Макрон провів майже двогодинну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої закликав Кремль зупинити воєнні дії в Україні. Зокрема, Макрон висловив особливу стривоженість ймовірною загрозою наступу російської армії на Одесу і закликав гарантувати безпеку українських ядерних об'єктів.

Тим часом, у неділю у телефонній розмові із турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом президент Росії Володимир Путін заявив, що умовою призупинення "спецоперації", як у Кремлі називають повномасштабну війну в Україні, є "виконання Києвом вимог Росії".

У статті використано матеріали "Радіо Свобода"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG