Спеціальні потреби

Чверть мільярда доларів у новорічній лотереї


Новорічна ніч може зробити когось з американців – казково багатою людиною. Національна лотерея Мегамільйон накопичила джек-пот розміром 242 мільйони доларів. Щоб виграти цю суму, достатньо лише купити за 1 долар квиток і вгадати 6 виграшних номерів. Деякі американці навіть звернулися по допомогу до фахівців, які запевнюють, що знають, як збільшити шанси вибору виграшної комбінації.

У четвер, напередодні розіграшу, було продано рекордну кількість лотерейних квитків. Кожен, хто їх придбав, сподівається, що саме його номери стануть виграшними.

Купуючи лотерею, можна самому вибрати номери, покладаючись на інтуїцію, або довірити свій вибір автоматичному підбору. Саме другий метод і обирає один із мешканців Вашингтона:

«Я завжди довіряю автомату вибрати номери. Це найкраще, і, здається, статистика підтверджує, що квитки більшості переможців були вибрані саме машиною».

З цією думкою категорично не погоджується Ричард Лустіґ, який виграв сім джек-потів вартістю понад мільйон доларів. Він не лише радить особисто вибирати номери, але й провести певне дослідження:

«Слід переконатись, що комбінація підібраних вами номерів не була виграшною раніше. Це дуже важливо».

Однак не завжди мільйони, які дістаються переможцям, роблять їх щасливішими.

Кенніс і Конні Паркер, які прожили у шлюбі 16 років, розлучилися через місяць після того, як виграли 25 мільйонів доларів.

Володара 20-мільйонного джек-поту Джефрі Демпієра викрала та вбила сестра його дружини.

Іншого переможця, Авраама Шекспіра, вбив шахрай, намагаючись заволодіти його 17-ма мільйонами доларів.

Однак не всі історії мають такий трагічний кінець. Багато переможців – щасливі та кажуть, що краще віддавати, аніж отримувати. Це канадське подружжя Елен і Віолин Лардж виграло 11 мільйонів доларів цього літа і всі гроші вони віддали на благодійність.

Експерти кажуть, що виграш – лише половина шляху до того, аби мрії стали реальністю.

Кносультант Сюзен Бредлі каже, що потрібно звернутись до експертів, які порадять, як правильно використати цей виграш і запобігти небажаним змінам.Тому, загадуючи новорічне бажання – виграти лотерею – заздалегідь подумайте, що робитимете, якщо поталанить саме вам.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG