Спеціальні потреби

Лос-Анджелес може стати новим епіцентром пандемії у США


В окрузі Лос-Анджелес, що включає однойменний мегаполіс з околицями, зафіксовано понад 100 000 нових випадків зараження COVID-19 менш ніж за два тижні. Загалом, на сьогодні Департамент охорони здоров’я округу повідомив про 623 670 позитивних випадків COVID-19 та 8 875 смертей від коронавірусу. До лікарень округу Лос-Анджелес госпіталізовано 5,549 людини.

Як повідомляє Los Angeles Times щоденний показник захворюваності в окрузі Лос-Анджелес минулого тижня становив 153,6 на 100 000 жителів, а у Каліфорнії загалом це 82,2 на 100 000 жителів. Це значно вище аніж середній показник у США - 64,6 на 100 00 жителів.

Так у неділю представники органів охорони здоров'я Лос-Анджелеса оголосили про 13 315 нових випадків захворювання на COVID-19 за добу та 58 смертей.

Тим часом, у Каліфорнії уже майже вичерпався запас ліжок у лікарнях. Спроможність приймати нових пацієнтів до інтенсивної терапії у штаті в п'ятницю була тривожно низькою - лише 2,1%.

У своєму відеозверненні Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюзом пояснив, що навіть якщо спроможність досягне 0 відсотків, штату має запасний варіант.

"Коли ви бачите 0%, це не означає, що немає ліжок і що нікого не пускають у реанімаційне відділення. Це означає, що ми перейдемо до екстремальної фази, тобто ми використовуватимемо близько 20% додаткової місткості, яку ми можемо зробити доступною", - сказав Ньюзом.

Уже зараз в Каліфорнії створили 4 заклади альтернативної медичної допомоги.

Проте, як повідомляє Los Angeles Times, експерти стверджують, що відсутність лікарняного простору та дефіцит персоналу у штаті призведе до більшої кількості смертей не лише для пацієнтів із COVID-19, але й для людей з іншими хворобами, яких слід би було госпіталізувати, але їх не прийматимуть через переповнення.

Штат замовив тисячі мішків для тіл та холодильні установки для померлих.

Нагадаємо, Каліфорнія стала першим штатом у США, який у березні оголосив про суворий карантин і закриття роботи бізнесу. Штат почав поступово відкривати бізнес, але новий сплеск інфекції з'явився після Дня Подякия, коли багато людей подорожували чи збирались групами на святкування.

Кілька експертів заявили, що сплеск Дня Подяки може зменшитися до Різдва, але чергові святкування Різдва та Нового року можуть принести ще одну хвилю заражень.

Дивіться також: У США почалися поставки вакцини від COVID-19 компанії Moderna. Відео

У США почалися поставки вакцини від COVID-19 компанії Moderna. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

XS
SM
MD
LG