Спеціальні потреби

Повстанці оцінили голову Каддафі у 1,67 мільйона доларів


Муаммар Каддафі
Муаммар Каддафі

Лівійська опозиція готова заплатити 1,67 мільйона доларів тому, хто видасть Муаммара Каддафі. Про це заявив лідер Перехідної Національної Ради Мустафа Абдель Джаліль. Фінансувати винагороду, за словами повстанців, погодилися кілька місцевих бізнесменів. Місцезнаходження лівійського лідера наразі залишається невідомим, однак є підстави вважати, що він переховується в країні.

Між тим з Лівії надходять повідомлення про відновлення сутичок у президентській резиденції «Баб аль-Азізія», яку днем раніше захопили загони повстанців. За іншими повідомленнями, у деяких районах столиці досі тривають бої між противниками і прихильниками Каддафі.

У світлі останніх подій міжнародне співтовариство обмірковує наступні кроки щодо Лівії. Сполучені Штати планують винести на обговорення Ради безпеки ООН резолюцію щодо розмороження лівійських активів на гуманітарні потреби. 1,5 мільярдів доларів були заблоковані відповідно до санкцій ООН. З подібними ініціативи вже виступили Франція і Великобританії. Російська Федерація заявила про готовність встановити контакт з опозиційними силами, якщо повстанці серйозно налаштовані об’єднати країну.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG