Спеціальні потреби

Прихильники Каддафі готуються до «дня гніву», який планує опозиція


Мітинг на підтримку президента Лівії Муаммара Каддафі
Мітинг на підтримку президента Лівії Муаммара Каддафі

У четвер в столиці Лівії Триполі зібралися сотні прихильників Муаммара Каддафі, тоді як активісти закликали до всенаціональних протестів проти багаторічного лідера країни.

Після сутичок між антиурядовими демонстрантами та силами безпеки керівники опозиції, які перебувають на вигнанні, організації захисту прав людини і активісти, які користуються комп’ютерами, використовують соціальну мережу Facebook для того, щоб закликати до протестів «дня гніву». Ті, що закликають до протестів, беруть за приклад недавні масові демонстрації, які змусили до відставки авторитарних президентів Тунісу та Єгипту.

Організатори кажуть, що вони хочуть відзначити 17 лютого, роковини двох кривавих епізодів у майже 42-річному правлінні Каддафі. Того дня у 1987 році в Лівії було страчено дев’ятьох молодих чоловіків, звинувачених у державній зраді. У 2006 році лівійська поліція придушила протест перед італійським консульством у Бенгазі, вбиваючи понад 10 людей.

Опозиційна Інтернет-сторінка Libya Al-Youm повідомила в четвер, що в середу в під час сутичок із силами безпеки в Бейді загинуло четверо людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG