Спеціальні потреби

На сході Лівії криваві зіткнення між військами Каддафі та повстанцями


На сході Лівії криваві зіткнення між військами Каддафі та повстанцями
На сході Лівії криваві зіткнення між військами Каддафі та повстанцями

Кількість вбитих внаслідок обстрілу залишається невідомою. Напередодні в боях на заході міста було вбито щонайменше 7 та поранено 27 осіб.

В суботу сутички між повстанцями та військами Каддафі відбулись ще принаймні в двох лівійських містах. Опозиція та військовики зіткнулись в бою в міста Брега.

Очевидці повідомляють про напружені бої в Місраті на заході країни. Повстанці звинувачують урядові війська у використанні касетних бомб в межах міста. Представники Каддафі заперечують ці звинувачення.

В інтерв’ю агентству Рейтерс, повстанці завили, що сили Каддафі в суботу запустили щонайменше 100 заборонених касетних зарядів по об’єктах в промисловій зоні Місрати.

Касетні бомби при вибуху діляться на кілька менших вибухових зарядів, що спричиняють до значних руйнувань та втрат живої сили. Касетні бомби заборонені більшістю країн, бо не є точною зброєю і становлять значну загрозу для мирного населення. Лівійська влада поспішила відкинути звинувачення у використання касетних бомб.

Тим часом Міжнародна організація міграції заявила, що в суботу до Місрати відбуде наступний корабель, який повинен евакуювати з міста громадян інших країн. Окрім того корабель доставить до Лівії гуманітарний вантаж.

Конфлікт у Лівії продовжується не дивлячись на декілька дипломатичних зустрічей минулого тижня, які мали на меті послабити конфлікт. Серед іншого в Берліні відбулась нарада країн-членів НАТО, а в Каїрі пройшла зустріч лідерів арабських, африканських та європейських країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG