Спеціальні потреби

Тисячі іноземців не можуть самостійно покинути Лівію


Тисячі іноземців не можуть самостійно покинути Лівію
Тисячі іноземців не можуть самостійно покинути Лівію

Міжнародні організації докладають зусиль для евакуації іноземців з Лівії.

Міжнародна організація з міграції оголосила у четвер про початок евакуації іноземців у Бенгазі, другому за величиною місті Лівії. МОМ заявила, що насамперед надасть допомогу групі з 200 «найбільш вразливих іноземців» - в перчу чергу жінкам, дітям та особам зі спеціальними потребами. Організація повідомила, що вже визначила 5 з половиною тисяч осіб, що потребують евакуації. В більшості це вихідці з Бангладеш, Індії та Судану.

Французька агенція новин (AFP) заявляє, що Управління ООН у справах біженців у четвер повідомило про намір збільшити вдвічі табір для біженців на кордоні між Тунісом та Лівією. Після змін він зможе прийняти 20 тисяч біженців. Агенція новин посилається на офіційного представника ООН Адріана Едвардса, який заявив, що за останній час до Тунісу з Лівії перейшли щонайменше 8 тисяч іноземців – переважно вихідці з Бангладеш.

У четвер Іспанія повідомила, що надсилає літак для евакуації єгипетських біженців, що знаходяться на кордоні між Лівією та Тунісом. Міністерство закордонних справ також заявило, що літак доставить в регіон гуманітарну допомогу.

Німеччина також повідомила, що надсилає три кораблі ВМС для евакуації близько 4 тисяч іноземців, що нині перебувають на лівійсько-туніському кордоні. Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле заявив у четвер, що більшість цих людей – єгиптяни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG