Спеціальні потреби

У Лівії призначено нового головнокомандувача збройних сил


Колишні лівійські повстанці
Колишні лівійські повстанці

Тимчасовий уряд Лівії призначив колишнього військового офіцера за правління Муаммара Каддафі на посаду головнокомандувача збройних сил.

Тимчасом сутички між збройними формуваннями в столиці підкреслюють проблеми з втриманням безпеки. Сутички спалахнули у вівторок в Триполі між місцевою міліцією і міліцією з міста Місрата, що розташована приблизно за 200 кілометрів на схід від столиці. Обидві сторони застосували автоматичну зброю, ракетні гранатомети і протиповітряні установки. Загинуло щонайменше четверо людей.

Під час повстання проти правління Муаммара Каддафі збройні формування з усієї Лівії помогли визволити Триполі, але залишилося напруження між окремими групами, які борються за впливи у новому уряді.

У Вашингтоні представниця Державного департаменту Вікторія Нуланд заявила, що Сполучені Штати занепокоєні з приводу тривалих сутичок і хотіли, щоб спірні питання були врегульовані таким способом, щоб всі лівійці відчували, що вони відіграватимуть роль у майбутньому країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG