Спеціальні потреби

ООН закликала Лівію запобігти поширенню зброї


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен

Рада безпеки ООН закликала Лівію запобігти розповсюдженню розкраденої під час громадянського повстання в країні зброї.

У понеділок, Рада, до складу якої входять 15 країн, одноголосно прийняла підтримувану Росією резолюцію, у якій висловлюється побоювання, що зброя може опинитися в руках бойовиків таких екстремістських угруповань як аль-Кайда. У резолюції вказується на те, що розповсюдження зброї може розпалювати неспокій в регіоні.

Тим часом Національна перехідна рада Лівії обрала Абделя Рахіма ель-Кіба новим прем’єр-міністром тимчасового уряду. Найближчими днями Кіб сформує новий кабінет міністрів, який буде керувати Лівією у перехідний період, і підготує країну до проведення загальних виборів.

Нагадаємо, що у понеділок Північноатлантичний союз завершив свою бойову повітряну місію в Лівії, яка, згідно з мандатом Ради Безпеки ООН, мала на меті захистити цивільне населення країни від військ Муаммара Каддафі.

Під час візиту до Триполі генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен привітав завершення семимісячної бойової місії Альянсу у Лівії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG