Спеціальні потреби

У Лівії знайдено місце ймовірної масової страти прихильників Каддафі


Лівійці відзначають «визволення» країни
Лівійці відзначають «визволення» країни

Правозахисна організація Вахта прав людини повідомила з рідного міста колишнього лівійського лідера Муаммара Кадаффі, що в Сірті знайдено тіла 53 людей, які, як здається були страчені бойовиками Національної перехідної ради під час запеклих боїв за місто.

За повідомленням, тіла знайдено в покинутому готелі в районі Сірта, який був під контролем опонентів Каддафі. Їх було страчено понад тиждень тому. Сліди крові на траві, сліди від куль і розкидані магазини для патронів вказують на те, що вбивці розстріляли декого, якщо не всіх, людей на місці.

Мешканці міста Сірт, які готуються до похоронів убитих, кажуть, що більшість жертв – це місцеві люди і що дехто із них був прихильником Каддафі.

Організація Вахта прав людин закликає нові органи влади Лівії до проведення слідства в справі вбивств і притягнення винних до судової відповідальності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG