Спеціальні потреби

Лівійці зносять резиденцію Каддафі у Триполі


Бульдозерами зносять резиденцію Каддафі у Триполі
Бульдозерами зносять резиденцію Каддафі у Триполі

Лівійці бульдозерами почали зносити стіни навколо головного житлового комплексу у Триполі усунутого від влади лідера Муаммара Каддафі.

Бійці Національної перехідної ради захопили розкішний комплекс Баб аль-Азізія у серпні. Чимало противників Каддафі вважають цей комплекс, площею шість тисяч квадратних метрів, явним символом 42-річної авторитарної влади колишнього лідера.

До часу проведення виборів, Лівією керує тимчасовий уряд НПР.

Представники НПР заявляють, що захоплення їхніми бійцями рідного міста Каддафі, Сірт, уможливить уряду оголосити процес національного визволення країни завершеним. Бої далі точаться у Сірті, де лояльні до Каддафі сили, утримують контроль над опорними пунктами.

Місцеперебуання Каддафі далі невідоме. Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт на підставі обвинувачень у скоєнні злочинів проти людства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG