Спеціальні потреби

Лівійські сили готуються до вирішального наступу на прихильників Каддафі


Бойовик Національної перехідної ради у лівійському місті Сірт
Бойовик Національної перехідної ради у лівійському місті Сірт

Сили тимчасового уряду Лівії готуються до вирішальної атаки, щоб захопити Сірт, рідне місто колишнього лідера країни Муаммара Каддафі. Бойовики Національної перехідної ради кажуть, що сили Каддафі опинилися в оточенні на території приблизно двох квадратних кілометрів.

Лікарі польового госпіталя кажуть, що під час боїв у четвер загинуло щонайменше двоє бойовиків Національної перехідної ради і 23 отримали поранення.

Повстанські сили повідомили, що в четвер вони були змушені відступити, коли їх було обстріляно важким артилерійським вогнем.

Наступаючі на Сірт сили зробили чималий поступ. У вівторок вони захопили штаб-квартиру поліції, дещо раніше зайняли головну лікарню, університет і палац з’їздів, який прихильники Каддафі використовували як базу для ведення збройних дій.

Надійшли повідомлення про вибухи в Триполі після того, як спалахнули сутички між прихильниками колишнього лідера Муаммара Каддафі і силами тимчасового уряду. Сутички сталися пісял того, як прихильники Каддафі намагалися влаштувати мітинг у районі міста, де колишній лідер користувався чималою підтримкою. У повідомленнях телебачення показано хмари чорного диму над одним з районів столиці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG