Спеціальні потреби

Лівійські повстанці оточили опорний пункт Каддафі


Лівійські повстанці
Лівійські повстанці

У понеділок військові підкріплення лівійських повстанців наблизились до одного з останніх опорних пунктів усунутого від влади Муаммара Каддафі.

Надійшли повідомлення, що переговори з метою переконання прихильників Каддафі мирно здати місто Бані Валід провалилися. Проте надходять суперечливі повідомлення щодо терміну, до якого повинні здатися прихильники Каддафі.

У районі міста Бані Валід, що розташоване за 170 кілометрів від Триполі, зібралися тисячі бойовиків тимчасового уряду, тоді як прихильники і противники Каддафі намагаються вести дискусії про закінчення протистояння.

Уже кілька днів західні засоби масової інформації повідомляють, що місті або в його районі перебуває сам Каддафі та його провідні радники.

Бані Валід розташоване в районі найбільшого в Лівії племені варфалла, яке протягом 42 років помагало Каддафі залишатися при владі. Проте багато бойовиків, які тепер виступають проти Каддафі і оточили місто, також належать до цього племені.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG