Спеціальні потреби

Каддафі закликає мешканців Триполі усунути повстанців зі столиці


Мешканці Триполі вітають перемогу повстанців
Мешканці Триполі вітають перемогу повстанців

Дотеперішній лідер Лівії Муамамар Каддафі закликав мешканців столиці, щоб вони усунули з міста повстанців. Це сталося після того, що бойовики опозиції захопили його житловий комплекс, забрали звідти зброю, телевізори і сувеніри. У зверненні до народу Каддафі заявив також, що він у таємниці залишив Триполі, але не сказав, коли це сталося.

Проурядова телевізійна станція посилалася раніше на Каддафі, кажучи, що він у «тактичному заході» залишив комплекс після десятків ударів по ньому з боку сил НАТО. За повідомленням телебачення, Каддафі звернувся до лівійців за посередництвом місцевого радіо кажучи, що він вирішив обрати мученицьку смерть або перемогу у своїй боротьбі проти того, що назвав агресією з боку НАТО.

В середу вранці мешканці Триполі святкували перемогу після того, як повстанці атакували комплекс Баб аль-Азізія, незважаючи на те, що там не знайдено ані Каддафі, ані його родини.

Рейд стався після трьох днів боїв у Триполі, в результаті яких, за словами голови Тимчасової національної ради Мустафи Абделя Джаліля, загинуло понад 400 людей і 2000 отримали поранення. Він не сказав конкретно, чи ці дані стосуються обох воюючих сторін.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG