Спеціальні потреби

Біля резиденції Каддафі у Тріполі точаться запеклі бої


Сейф аль-Іслам (ліворуч) і його батько Муаммар Каддафі
Сейф аль-Іслам (ліворуч) і його батько Муаммар Каддафі

Нові бої спалахнули у столиці Лівії Тріполі через кілька годин після того, як несподівано з’явився у місті син Каддафі, Сейф аль-Іслам. Він заявив, що очолений його батьком уряд далі контролює країну.

Сьогодні бої точаться біля резиденції лівійського лідера. Вибухи та постріли лунають у кількох частинах столиці, більшість якої - за твердженням повстанців - перебуває під їх контролем.

Попри повідомлення повстанців про затримання ними Сейфа аль-Іслама, він з’явився перед іноземними журналістами у готелі Rixos, який оточили проурядові сили.

У вівторок, Міжнародний кримінальний суд спростував повідомлення про те, що він підтвердив факт затримання Сейфа аль-Іслама кажучи, що суд ніколи не отримав офіційного повідомлення у цій справі від опозиційної Національної перехідної ради.

Згідно з джерелами повстанців, у понеділок інший син Каддафі, Мохаммед, утік з-під домашнього арешту. Третій син далі перебуває під вартою, а місцезнаходження самого Муаммара Каддафі - невідоме.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG