Спеціальні потреби

Франція підтримує переговори повстанців з представниками Кадаффі


Президент Франції приймає представника Лівійської тимчасової національної ради (лівійських повстанців)
Президент Франції приймає представника Лівійської тимчасової національної ради (лівійських повстанців)

Французькі посадовці зізналися, що через посередників мали контакти з лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

Речник Міністерства закордонних справ Франції Бернар Валеро заявив у понеділок, що офіційний Париж разом з лідерами повстанців написав листа уряду Каддафі. У листі йшлося про те, що Кадафі має піти у відставку за будь-якого політичного сценарію.

Раніше син Каддафі Саїф аль-Іслам повідомив одній з алжирських газет, що французький президент Ніколя Саркозі нещодавно зустрічався з посланцем лівійського лідера для обговорення конфлікту.

Франція надає пряму допомогу повстанцям та бере участь у натівських повітряних спецопераціях проти сил лівійського лідера.

Французький міністр безпеки Жерар Лонгет заявив у неділю, що для розв’язки конфлікту повстанці мають розпочати переговори з лівійським урядом.

За словами посадовця, Франція наполягає, аби Каддафі не перебував в одній кімнаті з переговірниками. У час переговорів він просто має залишатися в «своєму палаці, але вже в іншому званні», заявив Лонгет.

Лівійські повстанці раніше виступали проти проведення переговорів з урядом Каддафі, допоки він знаходиться при владі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG