Спеціальні потреби

Великобританія постачає запаси лівійським повстанцям


Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ у контрольованому лівійськими повстанцями місті Бенгазі
Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ у контрольованому лівійськими повстанцями місті Бенгазі

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ підтвердив у четвер, що його країна надсилає 5,000 бронежилетів, 6,650 комплектів поліцейських форм та 5,000 світловідбиваючих жилетів для повстанців, прибічників опозиційної Національної тимчасової ради. Він заявив, що це оснащення дозволить захищати опозиційних лідерів, іноземних посланців та членів правозахисних організацій, які відвідують повстанців.

Така заява представників Великобританії пролунала через день після того, як Франція пояснила, чому вона бере участь у постачанні зброї лівійській опозиції. Представники Франції сказали, що не порушують ембарго ООН, оскільки озброєння потрібне для захисту цивільних осіб, яким загрожувала небезпека.

Представник Франції в ООН Жерар Арод сказав, що Париж прийняв резолюцію про зону вільну від польотів над територією Лівії, вона також дозволяє військове втручання задля захисту населення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG