Спеціальні потреби

МКС видав ордер на арешт лівійського лідера Каддафі


МКС видав ордер на арешт лівійського лідера Каддафі
МКС видав ордер на арешт лівійського лідера Каддафі

У понеділок судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт лівійського лідера Муаммара Каддафі і двох його найближчих соратників на підставі звинувачень у воєнних злочинах.

Рішення винесено після того, як прокурор МКС Луїс Морено-Окампо звернувся з проханням про видачу ордерів на арешт Каддафі, його сина Сеїфа аль-Іслама та директора розвідувальних служб Лівії Абдалли аль-Сенуссі.

Морено-Окампо заявив, що Каддафі і його уряд здійснювали напади на демонстрантів і видавали розпорядження снайперам стріляти в цивільних, які виходили з мечетей під час розправи над повстанцями, які домагалися усунення Каддафі від влади.

Втім, за повідомленнями очевидців у Тріполі, сьогодні в столиці пролунали два потужні вибухи і над резиденцією Каддафі піднялася хмара диму.

У неділю, повстанці повідомили, що вони наближаються до стратегічного містечка Баїр аль-Ґганам, що розташоване за 80 кілометрів на південний захід від Тріполі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG