Спеціальні потреби

Італія і Ліга арабських держав закликають до припинення кампанії в Лівії


Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні
Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні

Міністр закордонних справ Італії і голова Ліги арабських держав, який залишає посаду, закликали до припинення воєнних дій у Лівії. Міністр Франко Фраттіні заявив у середу італійським законодавцям, що припинення військових операцій в Лівії «необхідне» для негайного надання гуманітарної допомоги.

Тимчасом британська газета «Ґардіан» повідомила, що голова Ліги арабських країн Амр Мусса також закликає до припинення вогню, кажучи, що тепер час на політичну розв’язку кризи. За повідомленням газети, Мусса також висловив застереження щодо підтримки кампанії НАТО після того, як були жертви серед цивільного населення.

НАТО визнало, що рейд у неділю спричинив жертви серед цивільних, як і удар у п’ятницю по автоколоні повстанських сил. Військовий представник НАТО заявив, що інцидент в неділю був спричинений «несправністю зброї», а інцидент у п’ятницю був справою помилки.

У вівторок НАТО повідомило, що над Лівією пропав без сліду один з його безпілотних літаків і заперечило, що сили Муаммара Каддафі збили один із бойових вертольотів альянсу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG