Спеціальні потреби

ВПС НАТО нанесли нових авіаударів по Триполі


Чергові авіаудари ВПС НАТО по лівійській столиці
Чергові авіаудари ВПС НАТО по лівійській столиці

Авіація НАТО здійснила чергові повітряні рейди на військові об’єкти у лівійській столиці, де лідер Муаммар Каддафі зазнав ще одного «політичного» удару після того, як міністр нафтової промисловості покинув його уряд.

Сьогодні вранці по столиці Лівії було випущено щонайменше три ракети. Лівійське державне телебачення звинуватило НАТО у спробах «знищити» інфраструктуру країни.

Втім, міністр нафтової промисловості Лівії Шукрі Ґанем розповів журналістам в Римі про причини свого переходу на бік опозиції. Колишній міністр заявив, що пішов з уряду Каддафі тому, що не міг витримати жорстокості та кровопролиття в країні.

Шукрі Ґанем – один з найвпливовіших чиновників, який відрікся від режиму Каддафі відколи почалося повстання у Лівії у лютому.

Італійське інформаційне агентство ANSA цитує колишнього міністра, який розповів про свої плани «приєднатися до молодих ліванців у їх боротьбі за встановлення демократії в країні». Він також додав, що ще не вирішив, чи буде співпрацювати з повстанською Національною перехідною радою, яка базується в місті Бенгазі на сході країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG