Спеціальні потреби

Президент ПАР намагатиметься зупинити кровопролиття у Лівії


Президент ПАР намагатиметься зупинити кровопролиття у Лівії
Президент ПАР намагатиметься зупинити кровопролиття у Лівії

Президент Південно-Африканської Республіки Джейкоб Зума прибуває сьогодні до Лівії, де має намір виступити посередником на переговорах про припинення вогню між силами лівійського лідера Муаммара Каддафі та повстанцями, які закликають до його відставки.

Зума вирушає до Тріполі на запрошення Африканського Союзу. Це вже другий його візит до Лівії з часу спалаху там конфлікту.

Втім, генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що військова кампанія у Лівії спрацьовує, і «влада терору» Каддафі наближається кінця.

У рамках мандату Ради Безпеки ООН щодо захисту цивільного населення Лівії від атак, протягом майже двох місяців сили НАТО здійснюють авіаудари по контрольованих Каддафі позиціях.

Виступаючи на форумі НАТО у Болгарії, Расмуссен сказав, що внаслідок повітряних рейдів авіації Альянсу значно послаблено спроможність Каддафі вбивати свій власний народ. Проте, генсек заявив, що удари ВПС НАТО продовжуватимуться до часу припинення всіх атак на мирних жителів Лівії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG