Спеціальні потреби

Лівійці святкують перемогу над Каддафі і замислюються над майбутнім своєї країни


Перехідна рада Лівії оголосила у неділю про завершення восьмимісячної революції в країні. Завершення революції лівійці святкували на центральній площі у Триполі та багатьох інших містах, розмахуючи новим прапором країни. Багато з них прибули на офіційну церемонію у Бенгазі, місті яке відіграло ключову роль у революційному повстанні.

Голова Національної перехідної Ради Мустафа Абдель Джаліл подякував тим, хто з автоматами у руках звільнили Лівію від 42-річного правління диктатора Муаммара Каддафі. Він також оголосив, що тепер країна буде керуватись ісламськими законами. Серед них декілька фундаментальних змін – банки у Лівії не зможуть отримувати відсотки на кредити.

Більше прав отримали і чоловіки. Тепер вони зможуть мати до чотирьох жінок і не потребують на це дозволу від першої дружини, як це було раніше. Поки не відомо ставлення до цих змін лівійських жінок, які зробили свій внесок і також прийшли святкувати перемогу революції на площу Мартир у Триполі. Лівійці мають багато сподівань на майбутнє, але поки не знають що їх чекає.

Пересічні громадяни сподіваються на краще життя, аналітики ж застерігають, що протистояння у Лівії ще триватиме деякий час, адеже у населення залишилось багато зброї. Не легким буде і боротьба за владу в цій багатій на нафту країні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG