Спеціальні потреби

Національна перехідна рада Лівії формує новий уряд


Перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку вивішено новий лівійський прапор
Перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку вивішено новий лівійський прапор

Представники Національної перехідної ради Лівії зазначають, що їхні сили взяли під свій контроль більшу частину південного міста Саба - одного із останніх міст, яке було під контролем прихильників Муаммара Каддафі. Представники опозиційних сил зазначають, що в деяких частинах міста все ще тривають бої.

Тим часом виконувач обов’язків прем'єр-міністра Лівії каже, що його адміністрація працює над формуванням нового уряду. У вівторок лідер лівійської опозиції Махмуд Джібріль заявив журналістам у Нью-Йорку, що новий кабінет міністрів буде сформовано у найближчих 10 днів. Джібріль зазначив, що зараз Національна перехідна рада вирішує скільки саме міністрів буде призначено, і те, чи працюватимуть вони у Триполі, чи будуть розподілені між східною і західною частинами країни. Національна перехідна рада була заснована у східному місті Бенгазі.

У вівторок, вперше після повалення режиму Каддафі, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку було вивішено новий прапор Лівії. Генсек ООН Пан Гі Мун привітав нових лідерів країни і заявив, що Рада Безпеки ООН захищатиме лівійський народ від насильства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG