Спеціальні потреби

Інтерпол видав ордер на арешт Каддафі та його прибічників


Праворуч: Муаммар Каддафі та його син Саїф ль-Іслам
Праворуч: Муаммар Каддафі та його син Саїф ль-Іслам

У п'ятницю Інтерпол видав ордер на арешт колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, його сина Саїфа ль-Іслама та колишнього керівника лівійської розвідки Абдулли аль-Сенуссі. Їх звинувачують у скоєнні злочинів проти людства.

У своїй заяві Інтерпол закликає лідерів усіх 188 країн-членів цієї організації допомогти у розшуку і арешті лівійських екс-посадовців. Генеральний секретар Інтерполу зазначив, що ордер на арешт Каддафі обмежить його здатність перетинати міжнародні кордони.

З часу, коли лівійські опозиційні сили увійшли в столицю Лівії 21-го серпня, місце перебування Каддафі та його прибічників залишається невідомим.

Тим часом глава Тимчасового уряду Лівії повідомив, що боротьба за визволення Лівії ще не закінчена і що країна мусить об’єднатися, аби розпочати відбудову після шести місяців громадянської війни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG