Спеціальні потреби

Уряд Лівії обстріляв місто Місурата


Повстанець на центральній вулиці міста Місурата
Повстанець на центральній вулиці міста Місурата

Уряд Лівії не стримав обіцянки припинити військові дії проти повстанських сил у Місураті, піддавши цей район на заході країни ракетному обстрілу.

За словами очевидців, у місті в неділю було чути стрілянину та артилерійські обстріли. За останні два місяці облоги в Місураті загинуло понад 200 людей.

Заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Каїм повідомив, що урядові сили припинили операції проти повстанців, проте ще залишаються у місті. Він додав, що нині військові допомагають старшинам міських племен провести переговори з повстанцями. Якщо за сорок чотири години, зауважив посадовець, повстанці не погодяться на перемир’я, племена перейдуть на сторону урядової армії.

Нагадаємо, у суботу від стрілянини у Місураті - третьому найбільшому місті Лівії загинуло якнайменш 24 людини.

Між тим у Сполучених Штатах посилюють заклики до відставки лівійського лідера Муамара Каддафі. У неділю впливові сенатори від Республіканської і Демократичної партій в інтерв’ю американським телеканалам наголошували на необхідності збільшення ролі США у коаліційних силах НАТО в Лівії та усуненні Каддафі від влади.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG