Спеціальні потреби

Франція надає «надійну та тривалу підтримку» – міністр оборони Франції у Києві


«Мій візит до Києва знаменує військову підтримку, яку Франція надає Україні з початку війни – надійну та тривалу підтримку», – заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.
«Мій візит до Києва знаменує військову підтримку, яку Франція надає Україні з початку війни – надійну та тривалу підтримку», – заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Під час візиту до Києва міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що метою відвідин було засвідчити підтримку Україні та дізнатись про потреби її армії на наступний рік, щоб остаточно звільнити територію країни від вторгнення Росії.

«Мій візит до Києва знаменує військову підтримку, яку Франція надає Україні з початку війни – надійну та тривалу підтримку. З міністром оборони України Олексієм Резніковим, ми вивчили потреби української армії для продовження цієї допомоги у 2023 році», – написав Лекорню у Twitter.

Міністр збройних сил Франції (офіційна назва його посади, – ред,) Себастьян Лекорню відвідав столицю України після поїздки до Польщі, де у вівторок оголосив про підписання угоди про продаж Варшаві двох військових супутників французького виробництва.

Лекорню в Києві зустрівся також з президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови Зеленський написав, що він і Лекорню обговорили «подальші кроки з посилення обороноздатності нашої держави за підтримки Франції».

«Дякую Франції за вже надану військову допомогу, спрямовану на захист українського неба та посилення спроможностей сил оборони!» – написав Зеленський у Тelegram.

У Києві Лекорню вшанував українців, які загинули, захищаючи свою країну від російського вторгнення. У програмі візиту французького міністра також є зустрічі з керівництвом ЗСУ.

«Після покладання вінків до київського меморіалу воїнам. Себастьян Лекорню відвідав навчальний центр. Треба підрахувати використання французької техніки в Україні, але також і зношеність того, що вже відправлено, зокрема гармати «Цезар», – твітує французький телеканал RTLFrance про перебіг візиту.

Франція поставила Україні значну частину свого арсеналу гармат "Цезар", а також протитанкові ракети, ракетні батареї ППО "Кротале" та ракетні установки. Париж також запросив на навчання близько 2000 українських військових на території Франції. Минулого тижня президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв надати нову партію зброї на початку 2023 року.

Цього місяця Франція також прийняла дві конференції допомоги Україні. Але багато хто в Україні критикує Париж через бажання президента Еммануеля Макрона підтримувати контакти з президентом Росії Володимиром Путіним і висловлювань необхідності переговорів і надання гарантій безпеки також і для Росії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG