Спеціальні потреби

Скандал навколо команди президента Трампа Лавров назвав «полюванням на відьом»


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров піддав різкій критиці скандал навколо команди президента Трампа щодо зв’язків з Кремлем, назваючи його «полюванням на відьом», пише видання The Hill.

Згідно з повідомленням агентства ТАСС, Лавров сказав, що країни призначають своїх послів до іноземних країн для того, щоб шляхом зустрічей, розмов і контактів втримувати з ними зв’язки.

Російський дипломат назвав скандал «полюванням на відьом», яка нагадує добу «маккартизму» у Сполучених Штатах.

Останньою особою, причетною до скандалу в оточенні Трампа, є міністр юстиції Джефф Сешнс. Цього тижня виявилось, що він таки мав дві зустрічі з російським послом Сергієм Кісляком під час виборчої кампанії, хоча в час слухань у справі затвердження його на посаду він заперечив будь-які контракти з російським дипломатом.

У четвер, під тиском з боку законодавців, Сешнс самоусунувся від розслідування будь-яких контактів американських посадовців з Росією. Деякі демократичні законодавці висунули навіть вимогу, щоб він подав у відставку.

Минулого місяця радник президента з питань національної безпеки Майкл Флінн був змушений подати у відставку після того, як ввів в оману Білий дім про зміст своєї розмови з послом Кісляком, пише видання The Hill.

Ми не хочемо поступати так само (як американці) і не будемо цього робити. Було б смішно, якби ми застосовували цей принцип до американського посла в Росії, сказав Лавров.

Дивіться також: Міністра юстиції США Джеффа Сешнса звинувачують у зв'язках із Росією і вимагають його відставки

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG