Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон та Сергій Лавров підписали ряд двосторонніх угод


Міністр Сергій Лавров під час зустрічі з держсекретарем США Гілларі Клінтон.
Міністр Сергій Лавров під час зустрічі з держсекретарем США Гілларі Клінтон.

У середу Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою та держсекретарем Гілларі Клінтон.

Під час зустрічі голови дипломатичних відомств США та Росії підписали низку документів, зокрема угоди про американо-російське всиновлення, спрощення візового режиму між країнами та утилізацію плутонію.

Серед заявлених тем переговорів у Білому домі були посередницькі зусилля Росії у Лівії та бажання Москви приєднатися до Світової організації торгівлі.

Також очікувалося, що Лавров обговорить з американськими лідерами і плани США щодо розміщення елементів системи протиракетної оборони в Європі.

Раніше Лавров заявляв, що це питання є значним подразником для Москви. Тим часом США стверджували, що у Росії немає причин остерігатись таких планів Америки. Адже система протиракетної оборони буде спрямована на відбиття можливої атаки з боку Ірану, або Північної Кореї і не спрямована проти Росії, чи інших країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG