Спеціальні потреби

Латиноамериканці – найменш активна група виборців у США


Понад 19 мільйонів латиноамериканців мають право взяти участь у виборах, які відбудуться у США цього вівторка. Однак нещодавні дослідження центру П’ю свідчать, що ця етнічна група значно менше зацікавлена у виборах, аніж два роки тому, коли Барак Обама змагався за президентське крісло.

Громадські та політичні організації Каліфорнії докладають максимум зусиль, заохочуючи латиноамериканський електорат прийти на виборчі дільниці. Представник громадської організації «Voto Latino» Ніколь Рив’єра пояснює чому це так важливо:

«Ми робимо це тому, що кожного місяця у США майже 50 тисяч латиноамериканців досягають 18 років – віку коли можна голосувати».

Як каже Марк Уго Лопез з наукового центру П’ю, виборців латиноамериканського походження турбують три проблеми освіта, економіка і система охорони здоров’я.

Ніколь Рив’єра додає, що молодь, яка голосуватиме вперше, занепокоєна тими ж проблемами:

«Вони закінчують коледжі і їх турбує становище на ринку праці та загальний стан економіки».

Однак далеко не всі сповнені ентузіазму перед виборами. Через економічну кризу тисячі нових іммігрантів залишились без роботи і виживають за допомогою гуманітарних організацій. Мар Уго Лопез зазначає, що латиноамериканці будуть найменш активною етнічною групою на цих виборах:

«На наше питання: «Чи візьмете Ви участь у виборах?» лише близько половини латиноамериканських виборців сказали, що підуть. І це порівняно із 70% усіх зареєстрованих виборців».

За словами Лопеза, загалом по країні латиноамериканці схильні думати, що їх проблемами більше переймаються демократи. Однак опитування показує, що мігранти з Латинської Америки, які підтримують республіканців, більш схильні піти на ці вибори.

Ще одним питанням, яке турбує латиноамериканську громаду – є імміграційна реформа, яка б легалізувала мільйони нелегалів, що проживають у США. Аналітики кажуть, що саме ці проблеми можуть мотивувати виборців західних штатів, де проживає велика кількість латиноамериканського населення. А їхні голоси можуть мати суттєвий вплив на результати виборів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG