Спеціальні потреби

З точки зору розвідки, Китай загрожує США більше, ніж Росія - директор Національного центру контррозвідки та безпеки


З точки зору загрози національній безпеці та інтересам США, Китай далеко випереджає будь-які інші країни. Про це в інтерв'ю BBC заявив Білл Іваніна директор Національного центру контррозвідки та безпеки США.

"Якщо говорити про точку зору американської контррозвідки, Китай викликає у нас найбільше занепокоєння за цілим спектром питань і шпіонаж тут є одним із провідних", - сказав Іваніна.

При цьому Директор Національного центру контррозвідки та безпеки США наголосив, що загроза, яку становить для США Росія, "тьмяніє у порівнянні із загрозою з боку Китаю".

"Це не лише питання того, що відбувається всередині США. (Китай є загрозою) з точки зору безпеки економіки, з точки зору військових відносин та на глобальному рівні. Достатньо поглянути на стратегічну мету Китаю, а саме - стати глобальною наддержавою у геополітичному, військовому та економічному планах. Вони використовують усі доступні методи для досягнення цієї мети. Це глобальна проблема, а не лише проблема США".

Достатньо поглянути на стратегічну мету Китаю, а саме - стати глобальною наддержавою у геополітичному, військовому та економічному планах

Голова контррозвідки наголосив, що лише протягом місяців Мін'юст США висунув звинувачення 20-м юридичним та фізичним особам з Китаю. За словами Іваніни, у майбутньому США висунуть офіційні звинувачення проти інших осіб пов'язаних із шпигунством в інтересах Китаю.

У ході інтерв'ю Іваніна звернув увагу на діяльність китайських шпигунів в американських університетах та на підприємствах стратегічного значення.

Влада США у четвер висунула офіційні звинувачення проти двох хакерів, пов'язаних з китайською розвідкою. Іх звинувачують у хакерських атаках на більш ніж 45 компаній протягом десяти років.

Дивіться також: Які сигнали надсилає Лондон Москві посиленням військово-морської співпраці із Києвом

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG