Спеціальні потреби

США користуватимуться базою в Манас до середини 2014 року


Військова база Манас у Киргизстані
Військова база Манас у Киргизстані

Обраний на посаду нового президента Киргизстану Алмазбек Атамбаєв повідомив, що Сполучені Штати повинні закрити свою військово-повітряну базу Манас, коли у середині 2014 року закінчиться термін її оренди.

Колишній прем’єр-міністр Киргизстану Атамбаєв, який в неділю вийшов переможцем на президентських виборах, заручившись 60% голосів виборців, сказав, що Киргизстан додержуватиметься умов про поточну оренду, але що він не має наміру її продовжити.

Сполучені Штати користуються базою, яка межує з цивільним аеропортом Манас, як головним транзитним центром у війні в Афганістані. Проте Атамбаєв вказав, що конфлікти США в Іраку та Афганістані погіршують відносини Киргизстану з Іраном, додаючи, що він не хотів би рискувати, щоб одна з цих країн вдалася до відплатних ударів по базі.

Росія також має свою базу в Киргизстані, який вона вважає частиною своєї сфери впливів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG