Спеціальні потреби

У Киргизстані арештовано щонайменше 20 осіб


Поліція на місці сутичок у Нукаті
Поліція на місці сутичок у Нукаті

Влада Киргизстану боїться, що на півдні країни можуть відновитися заворушення. Адже кілька сотень демонстрантів, які у вівторок зібралися у місті Нукат, вимагають від посадовців посилити розслідування убивства заступника керівника податкової служби, якого убили минулого тижня. У його смерті протестуючі обвинувачують етнічних узбеків.

Демонстранти, в основному етнічні киргизи, підпалили один з будинків потенційних убивць, і згодом були розігнані поліцією. Саме Південний Киргизстан у червні минулого року був місцем кривавих сутичок між киргизами та узбеками, внаслідок чого загинули сотні людей, в основному киргизів.

У Киргизстані розташована важлива військова авіабаза США, яка служить ключовим пунктом для поставок товарів і амуніції солдатам США та коаліційним силам в Афганістані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG