Спеціальні потреби

"Більше допомоги вже в дорозі" - посли США, Британії реагують на атаки безпілотників


Фото 12 грудня 2022 року, жінка йде повз засоби протитанкового захисту в Києві. (AP Photo/Efrem Lukatsky, File)
Фото 12 грудня 2022 року, жінка йде повз засоби протитанкового захисту в Києві. (AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

"Безпілотники в Києві сьогодні вранці, але я знаю, що прокидатися від російських бомб вже стало надто частим явищем, яке українці з хоробрістю та гідністю переживають по всій Україні", - написала посол США Бріджит Брінк, у середу.

14 грудня, Київська мерія повідомила, що в небі над Києвом та областю українські військові збили 13 дронів - "шахедів". Посилаючись на інформацію ЗСУ, міська влада вказала, що дрони запускали з регіону Азовського моря.

Брінк запевнила - США надають все більше допомоги Україні. "Ми з вами – ще більше допомоги вже в дорозі", - йдеться в дописі посадовиці.

У Пентагоні підтверджують плани відправити Україні системи протиракетної оборони Patriot. Цю інформацію, про яку раніше повідомили американські медіа, підтвердили для Голосу Америки неназвані високопосадовці Міноборони США.

"Офіційне оголошення може відбутись уже цього тижня", - пише кореспондентка у Пентагоні Карла Бабб.

План Пентагону має бути схвалений міністром оборони Ллойдом Остіном, а пізніше підписаний президентом Джо Байденом.

На нові напади на Київ відреагувала і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммнос.

"Тримають подалі від вікон і чую вибухи назовні. Сьогодні атаки на Київ розпочались рано", - йдеться в соцмедійному дописі посадовиці.

В іншому дописі посол поділилась переживаннями під час вибухів: "Я сиділа в коридорі без вікон і повільно повторювала дієслова руху. Я ненавиділа вчити їх свого часу. Хто знав тоді, яка це може бути важлива вправа для декомпресії".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG