Спеціальні потреби

"Кухар Путіна" вимагає порушити справу проти Обами - раніше Мін'юст США відкликав звинувачення проти росіянина


Євген Пригожин стверджує, що Барак Обама і низка чиновників змовились і незаконно звинуватили його і Росію у втручанні у вибори в США

Російський бізнесмен Євген Пригожин зажадав порушити кримінальні справи щодо екс-президента США Барака Обами і низки американських високопосадовців за переслідування його компанії "Конкорд" за звинуваченням у втручанні в американські президентські вибори. Таке звернення Пригожин спрямував міністру юстиції США Вільяму Барру.

Бізнесмен, якого ЗМІ називають "кухарем Путіна", стверджує, що чиновники перебували у змові і займалися фальсифікацією доказів. На думку Пригожина, американська сторона домоглася незаконного порушення кримінальної справи проти нього особисто, "Конкорда" і Росії.

Бізнесмен, якого ЗМІ називають "кухарем Путіна", стверджує, що чиновники перебували у змові і займалися фальсифікацією доказів

Днями Мін'юст США відкликав звинувачення щодо двох компаній Пригожина і "Агентства інтернет-досліджень". Його, за неофіційними даними, фінансує Пригожин. Вашингтон звинувачував ці компанії у спробі втрутитись в американський виборчий процес в 2016 році.

Під час підготовки до процесу адвокати компаній "Конкорд" зажадали від обвинувачення надати захисту конфіденційні документи. Відповідно до джерела газети New York Times, звинувачення побоювалося, що компанії Пригожина могли використати ці документи для ведення інформаційної війни.

"Я вважаю, що реальна причина, через яку Мін'юст США припинив переслідування "Конкорду" (компанія Пригожина), полягає у тому, що на етапі зібрання та витребування доказів адвокати компанії мали би змогу отримати забагато інформації щодо джерел США та методів отримання інформації. Санкції - це кращий інструмент покарання", - заявив з приводу рішення Мін'юсту США колишній посадовець Пентагону в адміністрації Барака Обами Майкл Карпентер.

У заяві прокуратури зазначалося, що "подальше ведення справи проти" Конкорда "не відповідає як інтересам правосуддя, так і інтересам національної безпеки".

Представники компаній Пригожина наполягали у суді, що втручання у вибори з їхнього боку не було.

Коментуючи плани Пригожина позиватись, відома експертка з питань інформаційних воєн Моллі Мак'ю заявила, що російських бізнесмен повівся, як "козел".

Дивіться також: Призначення Ірини Венедиктової - погана новина для бізнесу

Призначення Ірини Венедиктової - погана новина для бізнесу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG