Спеціальні потреби

Трамп: США "перекрили шлях" коронавірусу з Китаю, але у Каліфорнії вже виявили 11-й випадок зараження


Працівники служби безпеки Китаю у центрі Пекіна, 3 лютого 2020. REUTERS/Jason Lee
Працівники служби безпеки Китаю у центрі Пекіна, 3 лютого 2020. REUTERS/Jason Lee

Білий дім повідомив, що США запропонували допомогу Пекіну у борьбі зі спалахом коронавірусу, але згоди від китайської сторони поки не надійшло.

"Ми пропонуємо Китаю допомогу, але ми не можемо дозволити, щоб сюди приїхали тисячі людей, в яких, можливо, є ця проблема, коронавірус", - заявив Трамп в інтерв'ю перед фінальним матчем чемпіонату Національної футбольної ліги Superbowl. "Подивимось, що буде далі, але ми перекрили шлях (вірусу - ред.)", - додав президент США.

Тим часом, влада Сан-Франциско підтвердила 11-й випадок інфікування коронавірусом у США - в жінки, яка нещодавно повернулась із китайського міста Ухань (провінція Хубей), де й розпочався спалах вірусу.

Найбільші американські міжнародні аеропорти ретельно перевіряють стан здоров'я американських пасажирів, що прилетіли із Китаю, а людей, які відвідували провінцію Хубей, поміщають на 14-денний карантин, - стільки триває інкубаційний період вірусу, коли симптоми не проявляються.

А от для негромадян США, які відвідували Китай останні два тижні, в'їзд до Сполучених Штатів заборонять. Виняток зроблять лише для працівників авіакомпаній та найближчих родичів американських громадян, а також для тих, хто має вид на проживання.

Низка країн, включно зі США, також припинила авіасполучення із Китаєм і заборонила в'їзд до країни іноземців, які звідти повернулись.

У понеділок Міністерство закордонних справ Китаю розкритикувало реакцію США на спалах, звинувативши Вашингтон у роздмухуванні масової істерії.

Станом на понеділок, коронавірус призвів до смерті 362 людей. У Китаї понад 17 тисяч підтверджених випадків інфікування, за межами країни зафіксовано понад 180 випадків зараження у 25 країнах Північної Америки, Європи, Азії та Близького Сходу.

Дивіться також: День кокусу у США: як кандидати змагаються за голоси Айовців. Відео

День кокусу у США: як кандидати змагаються за голоси Айовців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG