Спеціальні потреби

Сеул має розвіддані про існування низки заводів зі збагачення урану у КНДР


Брифінг міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Сун Хвана
Брифінг міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Сун Хвана

Міністр закордонних справ Південної Кореї сказав, що уряд його країни вивчає повідомлення про можливість посідання Північною Кореєю інших, крім Йонбйону, заводів зі збагачення урану. Нагадаємо, що минулого місяця американський вчений-ядерник Сіґфрід Гекер відвідав об’єкт у Йонбйоні, і відтак написав про свій візит у журналі Foreign Affairs.

Тим часом, Китай каже, що північнокорейські власті визнають потребу уникання ескалації напруження між обома Кореями.

Виступаючи на брифінгу у вівторок, міністр закордонних справ Південної Кореї Кім Сун Хван повідомив, що уряд його країни володіє розвідданими про ймовірність існування у КНДР інших заводів зі збагачення урану, і стежить за цією справою вже «довший час».

Газета «Чосун Ілбо» цитує слова неназваного джерела у розвідці, що Південна Корея і Сполучені Штати вважають, що, крім нещодавно виявленого об’єкта у Йонбйоні, Північна Корея можливо збагачує уран на ще трьох або чотирьох заводах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG